Mati Anica Smuk se samo nasmehne, ko se spomni, koliko vsakodnevnega truda in dela je vsa družina vložila v šampinjone: »Dela nikoli ne zmanjka, če si predan zagotavljanju najvišje kakovosti. Šampinjone še vedno pobiramo ročno, včasih pa smo jih poleg tega celo sami razvažali po Ljubljani in okolici.« Leta 2001, ko je del družinskega podjetja postal tudi sin Jernej, so lahko površino podvojili in z okusnimi svežimi šampinjoni navdušili še več potrošnikov.
Smuki so navdušeni nad tradicionalnimi metodami pridelave, zavedajo pa se, da ima lahko tehnologija pozitiven vpliv na odličnost pridelkov. Veliko jim pomeni, da so njihovi izdelki kmalu na prodajnih policah, saj tako ohranijo pristen naravni okus in svežino.
Celotna družina je ponosna, da šampinjoni zmagujejo tudi v priljubljenosti, saj že leta po njih posega vse več kupcev. »Čisto vsak ima nekaj šampionskega v sebi,« se pošali Bojan, potem pa se mu že mudi. Poleg članov družine in Jernejeve žene, so čisto vsi zaposleni nezamenljivi – vodja proizvodnje, voznik, pomočnik v gobarni in vsa dekleta v pakirnici ter pobiralci. Celo že upokojena Anica ne utegne priti do trdo zasluženega počitka, saj že vrsto let skrbi za pisarniška dela, za pobiranje in razvoz, da so šampinjoni na naših policah vsak dan sveži. »Za stvari, ki jih opravljaš z ljubeznijo, in posledično za odlične pridelke se je več kot vredno potruditi,« je prepričana glava družine.